Onze redactie heeft onderzocht hoe de Amerikaan Dan Bilzerian tot zo’n icoon is kunnen uitgroeien. Dan Bilzerian is een controversieel figuur die in het oog van de wereld staat. Zijn ophefmakende foto’s op Instagram zijn van natura gemaakt om het publiek te schokken en te provoceren. We gingen dieper in hoe de man is opgeklommen in miljonairs rangschikking, zijn persoonlijk leven, zijn luxueuze levensstijl en waarom Bilzerian een van de meest controversiële figuren is van de laatste decennia.

Het is algemeen geweten dat Bilzerian zijn fortuin heeft verdiend met poker. Hij verklaarde eerder dit jaar dat hij prijzenpotten heeft gewonnen die gingen van 10 miljoen dollar, 10, 500,000 dollar tot wel jackpotten van 54 miljoen. Dit fortuin heeft hem mogelijk gemaakt om een leven van luxe en rijkdom te leiden. Dit geld gaat niet onopgemerkt. Bilzerian is een zelfverklaarde vrouwenmagnaat. Een interessante statistiek: Bilzerian had seks met 16 vrouwen op 12 dagen tijd tijdens een vakantie in Frankrijk. Vaak werd er betaald voor de daad maar daar is de Amerikaan niet vies van. Bilzerian noemt betaalde seks dan ook ‘’ the most pure interaction there is… guys get what they want (sex) and the girls get what they want (money)’’.
Er bestaat veel ophef omtrent de manier vrouwen worden ‘’gebruikt’’ op zijn instagramprofiel en andere social media outlets. Bilzerian is vaak te vinden in het gezelschap van tientallen halfnaakte dames die rond hem hangen. De meisjes worden vaak behandeld als een stuk vlees. Hierop bestaat natuurlijk veel protest uit de feministische hoek en er zijn al veel pogingen ondernomen om de Amerikaan te boycotten. Natuurlijk steunt onze redactie de feministische gedachtegang dat vrouwen niet op deze wijze mogen behandeld worden, maar…
We moeten ook rekening houden met het feit dat Dan Bilzerian publiek figuur is op sociale media, en op deze manier zijn brood heeft gewonnen en beroemd is geworden. Naar onze mening moeten we het Instagram profiel van de heer Bilzerian met een korreltje zout nemen. In talloze interviews hint hij dat veel van zijn uitspraken, videobeelden, foto’s, in scene zijn gezet. Hij wil een larger than life imago opzetten voor zijn volgers. Dit heeft hem juist zo bekent gemaakt en zorgt voor alle media-aandacht. Bilzerian heeft ook in enkele interviews zijn liefde en respect voor vrouwen verklaard en dat hij al deze negativiteit van feministische groepen vaak naast zich laat liggen. Dan Bilzerian leeft een leven waar veel mannen stiekem van dromen.

Wil je meer artikelen ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Naam

Email